Hoe voedselafval beperken?

Laatst bijgewerkt 23/07/2020 17:25

Hoe voedselafval beperken?

Wist je dat we 1/3 van al het voedsel dat we kopen, weggooien?
Wat als we afval in smaak zouden kunnen omzetten?


Kan voedselafval vermeden worden?

Ons afval kan worden onderverdeeld in drie categorieën: vermijdbaar, onvermijdelijk en mogelijk vermijdbaar.


Reduceren van voedselafval

61% van het afval kan 'vermeden' worden - voedsel dat opgegeten had kunnen worden als er een beter beheer was.

19% is 'niet te vermijden' - zaken als theezakjes en kippenbotten.


Recepten om voedselafval te beperken

20% van het voedselafval is 'mogelijk vermijdbaar'. Dit omvat voedsel zoals aardappelschillen, broccolistengels en snij-afval.

Door ze te integreren in je recepten en ze correct te bereiden, kan je deze alsnog opeten en ervan genieten. Smakelijk!


Beoordeel jouw product
Beoordeel jouw product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We stellen alle feedback die we ontvangen op prijs en moedigen alle reviews aan zolang ze jouw ervaring met het product weergeven.