Heb je nog geen inspiratie voor het avondeten? Maak dan eens onze curry met kip! Dit kip curryrecept is zo gemaakt en perfect voor een Indiase avond. De curry maken we zelf zodat dit gerecht optimaal van smaak is. Bovendien voegen we aan deze curry met kip wat gemarineerde wortels toe voor een extra twist. Veel plezier met het uitproberen van dit kip curry recept!
Ingrediënten: voor 4 personen
KIP
- 8 kipfilets
- 2 citroenen
- 4 trosjes kerstomaatjes
- 50 g amandelen
- 50 g cashewnoten
- 50 g currypasta
- 50 g boter
RIJST
- 300 g rijst
- 1 stengel citroengras
- 1 chilipeper
- 1 kaffirblad
- 5 takjes koriander
CURRY
- 4 dl kokosroom
- 50 g currypasta
- 2 stengels citroengras
- 3 kaffirblaadjes
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 1 dl kippenbouillon
- 1 theelepel gerookte pepervlokken
WORTELS
- 8 wortelen met blaadjes
- 100 g verse gember
- 1 theelepel 5-kruidenmix
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel witte sesam
- 2 dl groentebouillon
Bereiding
KIP
- Meng de kipfiletfilets met de curry madras (currypasta) en grof zout
- Laat 30 minuten marineren
- Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur
- Leg de kipfilets erin en laat ze garen met een deksel (ongeveer 15 tot 20 minuten)
- Snijd de citroenen doormidden en leg ze in de pan met de snijkant naar beneden
- Voeg vervolgens de kerstomaatjes 5 minuten toe aan de pan
RIJST
- Kook 6 dl water samen met de gewassen rijst, citroengras, kaffirblad en chilipeper
- De kooktijd is afhankelijk van het soort rijst, de wilde rijst (zie foto) is 18 minuten
CURRY
- Stoof de fijngesnipperde ui en knoflook en voeg de currypasta, kaffirblad, citroengras
en de (in blokjes gesneden) tomaten toe
- Stoof deze goed
- Blus af met de kippenbouillon en voeg de kokosroom toe
- Laat dit 20 minuten op laag vuur koken
WORTELS
- Verhit sesamolie in de pan
- Voeg de gesneden gember toe, de 5-kruidenmix en de witte sesamzaadjes
- Bak 2 minuten en voeg dan de schoongemaakte wortelen in hun geheel toe
- Als de bouillon mooi gekleurd is, de bouillon toevoegen en laten inkoken tot de wortel zacht is
Garnering
KIP
- Hak de noten grof en strooi ze over de kip
- De pan kan in zijn geheel op tafel worden gezet
RIJST
- Werk af met fijngehakte koriander
CURRY
- Werk af met de gerookte pepervlokken
WORTELS
- Werk af met de resterende olie uit de pan