Mie Goreng is een van origine Indisch gerecht. Het wordt gemaakt van dunne noedels en vaak gecombineerd met verschillende groenten. Wij kiezen er hier voor om een vegetarische Mie Goreng te maken met paksoi en tofu blokjes. Met behulp van een AEG TotalFlex kookplaat zijn de noedels snel gekookt en staat je zelfgemaakte Mie Goreng zo op tafel. Eet smakelijk!
Ingrediënten: Voor 4 personen
- 4 eetlepels arachideolie
- 220 g tofu (in blokjes)
- 4 stuks paksoi
- 2 eieren
- 500 g eiernoedels
- 1 ½ theelepel gemalen korianderzaad
- 4 theelepels donkere sojasaus
- 4 theelepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels water
- 2 sjalotten
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 100 g sugarsnaps
GARNERING
- 1 limoen (in een paar stukjes gesneden)
- 1 lente-ui
- 1 chilipeper
- 4 theelepels sambal oelek
BEREIDING
- Stoof de fijngesnipperde ui en sjalotten in de arachideolie en voeg de blokjes tofu toe voor 2 à 3 minuten
- Doe de in de lengte gesneden paksoi samen met de sugar snaps in de pan
- Voeg de eieren, sesamzaadjes en korianderzaad toe en roer tot ze gaar zijn
- Blus af met de witte en donkere sojasaus en voeg de verse noedels toe
- Voeg eventueel nog wat water toe
GARNERING
- Werk af met de limoen, lente-ui en chilipeper
- Je kunt de sambal ook naast het gerecht aanbieden