Heb je zin om lekker uit te pakken met het ontbijt? Kies er dan eens voor om Eggs Benedict en bessenpannenkoeken te maken. Eggs Benedict is een Amerikaans gerecht waarbij de eieren door het pocheren lekker zacht blijven. Het pocheren van de eieren vergt even wat techniek maar met onze AEG TotalFlex kookplaat is het zo gedaan.
Ingrediënten: voor 4 personen
EGGS BENEDICT
- 8 eieren
- Azijn
- Basilicum
Hollandaise saus
- 250 g goede boter (in fijne blokjes)
- 2 eierdooiers
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels witte wijnazijn
Champignons
- 400 g paddenstoelenmix
- 4 eetlepels sojasaus
- 3 takjes salie
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 sjalot
- 1 paprika
PANNEKOEKEN
- 3 eieren
- 3,5 dl volle melk
- 1 dl room
- 300 g banketbakkersmeel
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 75 g boter
GARNERING
- Bessenmix
- Poedersuiker
- Ahornsiroop
BEREIDING
EGGS BENEDICT
Paddestoelen:
- Stoof de fijngesneden sjalot, paprika en salie in de pan en voeg de champignons toe ze zijn mooi gekleurd
- Afblussen met sojasaus
Hollandaise saus:
- Klop de eidooiers, water en azijn los in een kookpot
- Zet de kookpot op de laagste kookstand
Let op! Blijf kloppen!
- Voeg al kloppend de klontjes boter toe
Blijf roeren tot je een dikke, gladde textuur krijgt
Let op! De saus mag niet koken
- Zet het vuur uit en laat de saus onder de deksel rusten
Eieren:
- Zet een pan water op om de eieren te pocheren
- Voeg een scheutje azijn toe aan het kokende water
- Roer het water in cirkels en breek het ei in het midden van de kom
Blijf 2 tot 3 minuten roeren
- Haal het gepocheerde ei uit het water en leg het voorzichtig op de champignons
- Herhaal dit daarna met de rest van de eieren
PANNENKOEKEN
- Klop de eieren los in een grote mengkom
- Voeg de room en de volle melk toe
- Zeef de bloem in een andere kom
- Voeg hier de suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout toe
- Mix geleidelijk het beslag van de eieren eronder tot het mooi glad is
Let op! Er mogen geen klontjes in het mengsel achterblijven
- Smelt de boter in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van ongeveer 10 cm doorsnee op middelhoog vuur
- Draai de pannenkoek om als het deeg niet meer vloeibaar is
GARNERING
EGGS BENEDICT
- Leg de champignons op een bord met de gepocheerde eieren erop en schep er Hollandaisesaus over
- Werk af met de fijngehakte basilicum
PANNEKOEKEN
- Leg deze op een stapel
- Voeg de ahornsiroop en poedersuiker toe
- Werk af met de bessen