TotalFlex-recepten - N°6 Eggs Benedict met pannenkoeken

Laatst bijgewerkt 6/07/2021 16:45

Heb je zin om lekker uit te pakken met het ontbijt? Kies er dan eens voor om Eggs Benedict en bessenpannenkoeken te maken. Eggs Benedict is een Amerikaans gerecht waarbij de eieren door het pocheren lekker zacht blijven. Het pocheren van de eieren vergt even wat techniek maar met onze AEG TotalFlex kookplaat is het zo gedaan.

Ingrediënten: voor 4 personen

EGGS BENEDICT

- 8 eieren

- Azijn

- Basilicum

Hollandaise saus

- 250 g goede boter (in fijne blokjes)

- 2 eierdooiers

- 2 eetlepels water

- 2 eetlepels witte wijnazijn

Champignons

- 400 g paddenstoelenmix

- 4 eetlepels sojasaus

- 3 takjes salie

- 2 eetlepels arachideolie

- 1 sjalot

- 1 paprika

PANNEKOEKEN

- 3 eieren

- 3,5 dl volle melk

- 1 dl room

- 300 g banketbakkersmeel

- 2 eetlepels suiker

- 1 theelepel bakpoeder

- 0,5 theelepel bakpoeder

- 1 theelepel zout

- 75 g boter

GARNERING

- Bessenmix

- Poedersuiker

- Ahornsiroop



BEREIDING

EGGS BENEDICT

Paddestoelen:

- Stoof de fijngesneden sjalot, paprika en salie in de pan en voeg de champignons toe ze zijn mooi gekleurd

- Afblussen met sojasaus

Hollandaise saus:

- Klop de eidooiers, water en azijn los in een kookpot

- Zet de kookpot op de laagste kookstand

Let op! Blijf kloppen!

- Voeg al kloppend de klontjes boter toe

Blijf roeren tot je een dikke, gladde textuur krijgt

Let op! De saus mag niet koken

- Zet het vuur uit en laat de saus onder de deksel rusten

Eieren:

- Zet een pan water op om de eieren te pocheren

- Voeg een scheutje azijn toe aan het kokende water

- Roer het water in cirkels en breek het ei in het midden van de kom

Blijf 2 tot 3 minuten roeren

- Haal het gepocheerde ei uit het water en leg het voorzichtig op de champignons

- Herhaal dit daarna met de rest van de eieren

PANNENKOEKEN

- Klop de eieren los in een grote mengkom

- Voeg de room en de volle melk toe

- Zeef de bloem in een andere kom

- Voeg hier de suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout toe

- Mix geleidelijk het beslag van de eieren eronder tot het mooi glad is

Let op! Er mogen geen klontjes in het mengsel achterblijven

- Smelt de boter in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van ongeveer 10 cm doorsnee op middelhoog vuur

- Draai de pannenkoek om als het deeg niet meer vloeibaar is

GARNERING

EGGS BENEDICT

- Leg de champignons op een bord met de gepocheerde eieren erop en schep er Hollandaisesaus over

- Werk af met de fijngehakte basilicum

PANNEKOEKEN

- Leg deze op een stapel

- Voeg de ahornsiroop en poedersuiker toe

- Werk af met de bessen


Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.