TotalFlex recepten - N°4 Gehaktballen met tomatensaus en pasta

Laatst bijgewerkt 6/07/2021 16:05

Gehaktballen in tomatensaus: met wat inspiratie vanuit Italië en een AEG TotalFlex kookplaat is het een fluitje van een cent om dit heerlijke gerecht zelf te maken. Voor het maken van de perfecte gehaktballen in tomatensaus is het het allerlekkerst om gehakt van de slager te gebruiken. Combineer vervolgens je zelfgemaakte gehaktballen met wat pasta en je bent verzekerd van een mooie Italiaanse avond!


Ingrediënten: voor 4 personen

- 200 gram pasta

- Stukje Parmigiano kaas


GEHAKTBALLEN

- 800 g varkens- en rundergehakt

- 1 teentje knoflook (fijngehakt)

- 1 ui (fijn gesneden)

- 2 eieren

- 50 g oregano (fijngehakt)

- peper en zout

- Meng alle bovenstaande ingrediënten en zet het in de koelkast

TOMATENSAUS

- 2 kg tomaten

- 2 teentjes knoflook

- 2 eetlepels tomatenconcentraat

- 1 rode ui

- 5 takjes platte peterselie

- 1 bosje basilicum

- 2 eetlepels olijfolie



BEREIDING

TOMATENSAUS

- Snijd de rode ui in halve ringen en fruit deze in de olijfolie

- Hak de knoflook fijn en stoof deze op hoog vuur

- Als deze mooi gekleurd zijn, kun je het tomatenconcentraat erdoor roeren

- Snij de tomaten grof en voeg ze toe aan de ui en knoflook

- Stoof de tomaten tot ze al hun vocht verloren hebben

- Mix het allemaal

GEHAKTBALLEN

- Vorm de gehaktballen en kleur ze in een pan

- Giet nu de saus erover en laat sudderen, tot de gehaktballen gaar zijn

PASTA

- Zet het pastawater op het vuur en voeg zout toe (10g/L)

- Kook de pasta en giet af als ze gaar zijn

- Meng de pasta door de saus

- Hak de basilicum en de bladpeterselie fijn en meng ze met het geheel

- Werk af met parmiganovlokken

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.