Krijg je vanavond vrienden over de vloer en weet je nog niet wat je moet maken? Ga dan eens voor een malse steak. Door de steak aan elke kant kort dicht te schroeien op de AEG TotalFlex kookplaat, creëer je de perfecte medium rare steak. Voeg aan de steak wat gebakken aardappelen en salade toe en we garanderen je dat je avond een succes zal zijn. Veel plezier met uitproberen!
Ingrediënten: voor 4 personen
STEAK
- 4 x 250 gram steak
- 1 teentje knoflook
- Parmigiano kaas
GEBAKKEN AARDAPPELEN
- 12 vastkokende aardappelen
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 20 g boter
- 5 takjes rozemarijn (fijngehakt)
- Gerookte paprika
- 3 dl kippenbouillon
SALADE
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 1 sla
DRESSING SALADE
- 1 eetlepel mosterd
- Sap van 1 limoen
- 1 dl olijfolie
- 3 eetlepels witte wijnazijn
Bereiding
STEAK
- Zet de steak vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt
- Wrijf de biefstuk aan beide kanten in met een geperst stukje knoflook
- Verwarm de grillpan goed voor en schroei elke kant van het vlees 1 minuut dicht
- Haal het vlees van de grill en smelt fijne sneetjes boter op het vlees
- Werk af met peper en zout
GEBAKKEN AARDAPPELEN
- Schil en snijd de aardappelen in 4 stukken, was ze dan
- Voeg de fijngehakte teentjes knoflook, rozemarijn, gerookte paprika toe en werk af met peper en zout
- Mix alles in een kom
- Smelt de boter in een pan en bak hierin de aardappelen tot ze mooi gekleurd zijn
- Giet de bouillon erover en laat koken (niet meer roeren)
- Tip: Gebruik een pan met antiaanbaklaag
SALADE
- Was en snijd de komkommer, tomaten, sla en snij de rode ui in fijne ringen
- Doe dit in een kom, zet het niet meer in de koelkast
DRESSING SALADE
- Doe de mosterd, het citroensap en de witte wijnazijn in een kom en meng
- Roer nu geleidelijk de olijfolie erdoor
- Kruid met peper en zout
Garnering
- Maak de steak af met fijne vlokken parmigiano