Stoom verwarmt je restjes zonder ze uit te drogen, dus de maaltijd van gisteren smaakt net zo goed als toen hij voor het eerst werd bereid. Houd eenvoudig een gezonde en duurzamere levensstijl aan met je AEG stoomoven, door voedselverspilling tegen te gaan. Onze stoomovens beschikken over de functie 'Regenereren', een speciaal hiervoor ontwikkeld programma.
Wat is 'Regenereren' en waarom zou je deze functie gebruiken?
'Regenereren' is een stoomkookfunctie die is geoptimaliseerd voor het opwarmen van restjes. De stoom voorkomt dat het oppervlak uitdroogt, terwijl de warmte zacht en gelijkmatig wordt verdeeld, zodat het eten eruit ziet, smaakt en ruikt alsof het net is bereid.
De functie 'Regenereren' kan worden gebruikt om voedsel direct op een bord op te warmen. Je kan meer dan één bord tegelijk opwarmen met verschillende inschuifhoogtes.
Restjes opwarmen met de functie 'Regenereren'
1. Selecteer INSTELLINGEN > SPECIAAL > REGENEREREN op jouw oven
2. Plaats je gerecht in de oven (aanbeveling: inschuifhoogte 2)
3. Houd er rekening mee dat de bereidingstijd van voedsel kan verschillen. Gevogelte en vlees hebben bijvoorbeeld meer tijd nodig om op te warmen dan groenten
Tips en tricks
- Gebruik de juiste opwarmtijd op basis van het voedsel dat je kookt, zodat je altijd veilig kan genieten van restjes en ervoor zorgt dat ze heerlijk smaken
- Je kan een hele maaltijd met stoom opwarmen, maar het werkt het beste wanneer het voedsel in kleinere porties wordt gesneden. In plaats van bijvoorbeeld een hele kip in de oven te doen, werken plakjes beter
- Stoom werkt vooral goed bij gerechten als quiche en lasagne. Het toegevoegde vocht voorkomt dat deze voedingsmiddelen droog of rubberachtig worden, wat meestal het resultaat is van een alternatieve opwarmmethode
Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel. Jouw handleiding kan je hier vinden.
Nu je alles hebt geleerd over het opwarmen van restjes met stoom, wil je misschien meer leren over koken met stoom.