Tasteology met Bart Desmidt

Tasteology met Bart Desmidt

Ontdek de kookgeheimen van sterrenchef Bart Desmidt (Bartholomeus**) in de 4 Tasteology-afleveringen en laat je verleiden door zijn overheerlijk Noordzee Bouillabaisse recept!

Aflevering 1 - Bron

Maak kennis met Bart Desmidt, tweesterrenchef van restaurant Bartholomeus. Hij gaat op zoek naar de bron van de producten voor zijn geliefkoosde Noordzeebouillabaisse.

Ontdek het samen met hem en bekijk deze film.

Aflevering 2 - Koelen

Bart heeft alle ingrediënten bij de bron gehaald, maar legt uit hoe professionelen die koelen en hoe je dit ook perfect thuis kan uitvoeren zodat je ingrediënten hun ultieme smaak behouden.

Bekijk alvast deze aflevering.

Aflevering 3 – Verwarmen

Alles is klaar om de lekkere Noordzeebouillabaisse klaar te maken. Geen typisch Belgisch gerecht, maar wel gepimpt met typisch Belgische streekproducten.

Ontdek het nu.

Aflevering 4 - Beleving

Wij zijn klaar om het bord te serveren. Ben je er ook klaar voor?

Bekijk meteen deze aflevering.

Bana being baked in banana leaves

Noordzeebouillabaisse door Bart Desmidt

Ingrediënten

300 g kabeljauw
1 zeetong 300 g
16 mosselen
16 kokkels
8 langoustines
1 selder
1 prei
1 sjalot
1 teentje look
20 g verse peterselie
1 kg polderaardappelen
400 g boter
100 g zure room
2 dl witte wijn

 

Bereiding

Stoom de kabeljauw en de zeetong gedurende 8 minuten, de kokkels en de langoustines gedurende 4 minuten.
Stoof de look, selder en de sjalot in boter.
Voeg de mosselen toe en blus met witte wijn.
Versnijd de selder en stoom gedurende 8 minuten.
Versnijd vervolgens de prei en vacuümeer met boter en zout gedurende 8 minuten.
Maak de selderjus met mosselsap, selder, peterselie, boter en zure room in een blender. Passeer door een zeef en mix.
Bak de polderaardappelen gedurende 1 uur op een oven van 200 °C, snijd ze in tweeën, hol uit met een lepel en meng met 200 g boter en 30 g zure room tot een puree.
 
Tips
- Fileer en reinig alle vissen.
- Reinig de kokkels en de mossels tot er geen zand meer in het water te zien is.
- Indien er geen mosselen voorradig zijn, gebruik kokkels en bak op. Gebruik op dezelfde manier het sap voor de selderjus.
- Serveer eventueel met koude garnalen.
- Serveer eventueel met mayonaise van peterselie, look en Oud Brugge Kaas

Download hier het recept

Meer lezen