Ingrediënten
Noordzeegriet & duo van kool en vlierbestuile
(recept voor 4 personen)
4 porties griet
300 g geschilde aardperen
fleur de sel
olijfolie
200 g rode kool
1/4 bloemkool
huisgemaakte vlierbessensiroop
150 g gepelde cashewnoten (biologisch geteeld, ‘raw food’ kwaliteit)
Bereiding
Ingrediënten
Moelleux van Noordzeekrab
1 Noordzeekrab
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 takken groene selder
2 wortelen
4 tomaten
4 cl cognac
olijfolie
5 eieren
Bereiding
Kook de krab gedurende 5 minuten in bouillon, water, aromaten en 1% zout. Laat ze daarna afkoelen in de bouillon. Haal het vlees uit de krab.
Bisque van krab. Bak de 2 uien, de 2 teentjes knoflook, de 2 takken selder en de 2 wortelen samen met de karkassen in olijfolie. Flambeer met cognac en blus met het kookvocht. Kook tot de helft in en zeef.
1l bisque. Klop 5 hele eieren los met een vork, voeg ze toe aan de bisque, meng en zeef. Giet in een vorm en stoom gedurende 5 min. Leg de Noordzeekrab erbovenop.
Werk af met rode Kampot peper uit Cambodja.