Tarbot met schorseneren_Koen Somers

Tarbot met eekhoorntjesbrood, schorseneren en crème van dentille caractère

door Koen Somers

Tarbot

Bakken in geklaarde boter

Ca 5 min. op 80 graden C

Laten rusten in alto-shaam

 

Crème van dubbelde caractère

1L melk

15g agar

Thermomix 100° (bij 100°, 400 gr kaas toevoegen)

Kruiden met peper en zout, goed doordraaien

Crème opstijven in de frigo

Wanneer de crème koud is, gladdraaien in de thermomix

 

Schorseneren

Wassen, schillen, vacumeren met boter en foelie

45’ op 90°C vergaren in de röner

Portioneren en opbakken, afkruiden met pezo en nootmuskaat

 

Bosui

Kruiden

2 minuten blancheren

Verfrissen op ijswater

In 2 snijden en branden met de bunzenbrander

 

Hazelnoot

Bakken in de pan met olijfolie

Na het bakken bestrooien met zout

 

Crème van schorseneren

Schorseneren wassen, schillen en grof snijden

Opzetten in ½ L melk; ½ L water, boter en zout koken

Afgieten, afdraaien in thermomix met zure room, peper en zout

 

Eekhoorntjesbrood

Kuisen

Opbakken in boter (goudbruin)

Regelmatig bevochtigen met kippenbouillon

Klontje boter toevoegen

Afwerken met gehakte bieslook, peper en zout

Meer lezen