Z-Mastercooks

Z-Mastercooks

 

Logo Z-Mastercooks

Z-Mastercooks op Kanaal Z

Op Kanaal Z kan je genieten van de tiendelige reeks Z-Mastercooks. In dit culinaire programma maak je kennis met de gang van zaken in een toprestaurant. De beste koks van ons land tonen de Belgische gastronomie en haar ingrediënten en demonstreren hun kookkunsten.

Z-Mastercooks

In deze samenwerking met The Mastercooks of Belgium staat wekelijks een bekende topchef centraal. Zo passeren naast Mastercooks-voorzitter Frank Fol ook chef-koks als Peter Goossens, Lionel Rigolet, Bart Desmidt en Johan Segers de revue. Al die mastercooks maken deel uit van een federatie met maar liefst 150 leden, zowel sterrenchefs als koks met een vermelding in de prestigieuze restaurantgids Gault-Millau. 

Deze mastercooks vertellen meer over hun restaurant, delen hun visie op koken en op zakendoen, en geven tips voor de jonge generatie beloftevolle koks. Hoe kan je als chef een succesvol ondernemer worden? Op welke manier blaas je de zakenlunch nieuw leven in? Hoe pak je de communicatie rond je onderneming aan? Van welke sociale mediakanalen maak je het best gebruik?

Verder brengen deze gerenommeerde koks een bezoek bij lokale leveranciers of producenten. Zo tonen ze het belang van een goed basisproduct en kan de kijker kennismaken met de man of vrouw achter dat product.

In elke aflevering wordt ook een heerlijk gerecht klaargemaakt in een keuken ingericht met AEG-toestellen. Hieronder vind je een overzicht van de recepten terug. Je kan elk recept online bekijken en de ingrediënten en de bereidingswijze raadplegen. Zo kan je deze originele gerechten zelf een keer uitproberen. 

Meer lezen
  • Noordzeegriet, moelleux van Noordzeekrab met duo van kool en vlierbestuile

    door Arabelle Meirlaen

    Noordzeegriet, moelleux van Noordzeekrab met duo van kool en vlierbestuile
  • Ree, schorseneren, koffie

    door Eric Martin

    Ree, schorseneren, koffie
  • Zuurkool met viognier, broccoli & boterbonen, rookworst en gestoomde tongschar

    door Frank Fol

    Zuurkool met viognier, broccoli, boterbonen, rookworst en gestoomde tongschar.
  • Tongschar met eekhoorntjesbrood en gebakken aardappelen

    door Johan Segers

    Tongschar met eekhoorntjesbrood en gebakken aardappelen
  • Pasta met scheermesjes, kokkels en Brugge Goud

    door Kim Verhasselt

    Pasta met scheermesjes, kokkels en Brugge Goud
  • Tarbot met eekhoorntjesbrood, schorseneren en crème van dentille caractère

    door Koen Somers

    Tarbot met eekhoorntjesbrood, schorseneren en crème van dentille caractère
  • Dooierzwammetjes met vadouvan, arganolie en amandel

    door Lieven Lootens

    Dooierzwammetjes met vadouvan, arganolie en amandel
  • Gebakken Bretoense kreeft, fregola sarda en schaaldierenboter met verse kruiden

    door Lionel Rigolet

    Gebakken Bretoense kreeft, fregola sarda en schaaldierenboter met verse kruiden
  • Eend met priorkaas en pompoenpitten

    door Matthieu Beudaert

    Eend met priorkaas en pompoenpitten
  • Noordzeebouillabaisse

    door Bart Desmidt

    Noordzeebouillabaisse