Onze AEG ambassadeur Michaël Sels
Hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), auteur, spreker én chef. Michael Sels is het allemaal! De liefde voor koken kreeg hij met de paplepel ingegoten via de brasserie van zijn grootouders. Hij volgde een opleiding in Ter Groene Poorte en de interesse in wat voeding met je lichaam doet, borrelde op. Na een opleiding tot klinisch diëtist inspireert hij nu anderen met persoonlijke verhalen en gezonde, duurzame recepten.
Gepassioneerd en enthousiast
Na de opleiding Klinisch diëtist was hij gemotiveerd om zijn goesting in lekker eten te combineren met wat goed is voor je lijf en kwam hij al snel in het UZA terecht. Als hoofddiëtist staat hij in voor complexe nutritionele zorg, maar ook het delen van kennis en ervaring vindt hij een belangrijk aspect van zijn opdracht. Zijn visie en filosofie vind je bovendien terug in zijn boeken ‘Lekker Lang Leven’.
Meer gezond = minder slecht
Tegenwoordig zijn er heel wat regels en restricties als het gaat over wat je moet eten om gezond te blijven. Niet te veel dit, opgelet met dat ... Michaël draait het graag om: gezonde voeding gaat juist over meer, meer en meer! Meer groenten, meer fruit, meer genieten en dan volgt de rest vanzelf. Want meer gezonde dingen betekent automatisch minder slechte voeding.
Hij challenget je om je voedingspatroon onder de loep te nemen. Kijk met een kritische blik of je goed en duurzaam bezig bent. En duurzaamheid is niet alleen zorg dragen voor het milieu, maar ook voor jezelf. Dat past trouwens perfect bij onze visie, want ook wij challengen the expected en stimuleren je om uitdagingen aan te gaan. Van een geknipte AEG-ambassadeur gesproken!
Workshop
Samen met Michaël organiseerde AEG een cooking workshop waarin we toelichting gaven rond gezonde voeding. Het doel? Je eetpatroon in vraag stellen en kijken waar het beter kan. Daarna was het tijd om alle verworven inzichten in de praktijk uit te testen. Let’s cook! Neem snel een kijkje hoe het eraan toe ging.