Onze AEG ambassadeur Filip Claeys
Filip Claeys runt sinds 2006 restaurant De Jonkman in Brugge Sint-Kruis, samen met zijn echtgenote en gastvrouw Sandra Meirlevede. Daarvoor werkte hij zes jaar bij Geert Van Hecke (De Karmeliet) en vijf jaar bij Sergio Herman (Oud Sluis). De Jonkman is bekroond met 2 Michelin-sterren, een Green Star en met 18 op 20 gewaardeerd door Gault&Millau.
Chef Filip Claeys behoort tot een generatie jonge Belgische topchefs. Hij wordt door kenners bejubeld om zijn bescheidenheid en talent, die zich vertalen in toegankelijke en tegelijkertijd verrassend uitgepuurde creaties. Zelf vindt hij keukenchef het mooiste beroep ter wereld.
Ode aan de vis
Uit liefde voor de Noordzee en al de prachtige producten die ze met zich meebrengt, startte Filip Claeys samen met Rudi Van Beylen (Hof ten Damme) in 2011 met het project NorthSeaChefs. Met dit initiatief wil hij onbekendere vissoorten uit de Noordzee en bijvangst de waarde geven die ze verdienen. Op die manier wil hij de overbevissing van bepaalde vissoorten tegengaan en ijvert hij voor een duurzame en respectvolle visvangst. Of zoals hij het zelf verwoordt: “We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat wij willen eten.”
De Jonkman kiest voor AEG
Als pionier bijdragen aan een duurzamere wereld en met een gezonde portie ambitie de lat steeds hoger leggen: een visie die perfect aansluit bij die van AEG. Filip Claeys kiest in zijn keuken dan ook resoluut voor de toestellen van AEG. Zo tilt hij zijn culinaire creaties naar een hoger niveau, elke dag opnieuw.
Seafood special Cooking Club
Op 19 april organiseerden we een special edition van onze Cooking Club in Oostende. Tijdens deze ‘Seafood special’ mochten enkele uitverkorenen een dag mee op pad met topchef Filip Claeys. ze leerden er over onze kust, duurzame visvangst en konden natuurlijk proeven van al dat lekkers uit onze zee. Bekijk de aftermovie.