Onze AEG ambassadeur David Martin
Chef David Martin, in 2019 door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar, is een van de culinaire toppers van België. In zijn tweesterrenrestaurant La Paix in Anderlecht etaleert hij met veel zwier en passie zijn liefde voor de Franse, de Belgische en… de Japanse keuken. Net omdat hij graag zijn grenzen verlegt en nieuwe paden durft te verkennen, is hij de geknipte ambassadeur voor AEG.
Jong geleerd
Fijnzinnig koken is David met de paplepel in de mond gegeven. Zijn drang naar cullinaire innovatie leerde hij zowel van zijn eigen ouders als zijn schoonouders, van wie hij La Paix overnam. Samen met zijn echtgenoot transformeerde hij een volkse brasserie om tot een tempel voor fijnproevers en levensgenieters. Dit Anderlechts stukje erfgoed contrasteert op een unieke manier met de 1000 Japanse origamiduiven die rond de centrale pilaar van La Paix zweven.
Samen sterk
David Martin viert in 2022 niet alleen het 130 jarig bestaan van La Paix, als AEG-ambassadeur zal hij vanaf volgende zomer een aantal ambitieuze kook-projecten opstarten. Van unieke keukens, tot leerrijke ateliers… Zijn boodschap zal altijd blijven: “niet snel tevreden zijn, jezelf blijven uitdagen en lekker koken!”