Simpel maar feestelijk vegan kerstmenu met 6 ingrediënten
Oeh la la! Vegan saai?! Think again! Want kijk dit prachtige Kerst-drietal dan eens… Een heerlijke soep, een prachtige rollade en een ongelofelijk lekker dessert vormen samen een simpel maar feestelijk vegan kerstmenu. Zónder vlees, vis, zuivel en ei dus! En doet dat af aan de smaak? ABSOLUUT niet! En helemaal mooi, alledrie de gangen bevatten maar 6 ingrediënten! Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
Preisoep
- 400 g prei
- 2 kruimige aardappels
- 2 groentenbouillonblokjes
- 400 ml sojaroom
- 60 g hazelnoten
- 1 eetlepel truffelolie
Pompoenrollade
- 1 flespompoen
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 100 g gedroogde cranberry’s
- 150 g gepelde pistachenoten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el agavesiroop
Oreo trifle met karamel
- 150 g oreokoekjes
- 100 g pecannoten
- 200 ml soja slagroom
- 150 g vegan pure chocolade
- 200 g kersen uit de diepvries, ontdooid
- 200 g suiker
Preisoep met truffelolie en geroosterde hazelnoten
1. Halveer de prei en was hem grondig. Snijd de prei dan in ringen. Schil en snijd de aardappels in kleine stukjes.
2. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en voeg de prei en de aardappels toe. Bak kort aan, voeg vervolgens de bouillonblokjes toe gevolgd door 750 ml water en laat op lager vuur 10 minuten pruttelen.
3. Voeg na 10 minuten de room toe, en laat nog 5 minuten pruttelen.
4. Hak ondertussen de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
5. Zet de staafmixer in de soeppan en pureer het geheel tot een gladde soep.
6. Verdeel de soep over de kommen en maak af met de truffelolie en de hazelnoten.
Pompoenrollade gevuld met ‘gehakt’ van paddenstoelen en cranberry’s
1. Verwarm de stoomoven op 200 graden met low steam. We maken gebruik van stoom zodat de pompoen lekker juicy blijft en niet te droog wordt.
2. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en lepel de zaden en draden eruit. Leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrijk met wat olie. Schuif de oven in en bak 30 minuten.
3. Snijd ondertussen de paddenstoelen in kleine stukjes, pel en pers de knoflook en hak de pistachenoten in stukjes.
4. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de knoflook in 5 minuten, schep regelmatig om. Voeg dan de pistachenootjes en de cranberry’s toe en roer weer goed door. Bak nog 3 minuten.
5. Haal de pompoen uit de oven, en lepel het vruchtvlees tot een centimeter van de schil uit de pompoenhelften. Doe dit in een kom, doe het paddenstoelmengsel erbij gevolgd door een flinke snuf peper en zout en roer goed door elkaar.
6. Schep het mengsel in de pompoenhelften, besprenkel met de agavesiroop en leg vervolgens de helften tegen elkaar en bind ze aan elkaar vast met behulp van kooktouw.
7. Schuif opnieuw de oven in en bak nog eens 15 minuten op 200 graden low steam.
Oreo trifle met karamel van Easy2Clean bakplaat
1. Strooi de pecannoten over een bakplaat. Als je de fijne Easy2Clean bakplaat van AEG neemt, hoef je geen bakpapier te gebruiken. Het eten of de ingrediënten bakken niet aan! Hier lees je er meer over!
2. Doe de suiker (houd 2 eetlepels achter!) in een steelpannetje en smelt op laag vuur tot de suiker helemaal gesmolten is. Schenk dan de gesmolten suiker over de pecannoten en laat volledig afkoelen.
3. Hak ondertussen de chocolade in stukjes en snijd de kersen in stukjes.
4. Klop de sojaroom met 2 el suiker stijf en roer voorzichtig de stukjes chocola erdoor.
5. Hak de oreo’s in stukjes.
6. Begin dan de trifles op te bouwen. Begin met een laag oreokoekjes, gebruik hiervoor de helft van de koekjes. Schep daarop de helft van de room, gevolgd door de helft van de kersen. Herhaal al deze stapjes met de overgebleven ingrediënten.
7. Maak de trifle af door de karamel van de plaat te halen en te breken in mooie schotsen.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.