Tartaar van zalm
Tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op de AEG zoutsteen, volgens een recept van TV-kok Sofie Dumont
Ingrediënten
Voor 6 personen
4 selderstengels, geschild
2 Granny Smith appels, gewassen
1 ui
hazelnoot geroosterd, grof gehakt
fleur de sel en zwarte peper
550 g rauwe wilde zalmfilet
8 grote sint-jacobsvruchten
paar takjes dille en zeekraal
Dressing:
Sap van één citroen
8 el olijfolie
1 el honing
1 el mosterd
fleur de sel en zwarte peper
Voorbereiding
Tijd om te serveren
Haal de zoutsteen uit de koelkast.
Verdeel de selder, appel, hazelnoot en ui op de tartaar.
Schep aan tafel op borden.
Werk de borden af met de vinaigrette.
Serveertip: gebruik een taartschep
TV-kok Sofie Dumont experimenteerde met de AEG Zoutsteen en toverde een heerlijk recept met tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op tafel.
Met de AEG zoutsteen breng je je gerechten op een natuurlijke en gezonde manier op smaak. Het blok dat afkomstig is uit een roze zoutrots in de Himalaya, kan opgewarmd worden in de oven of op de kookplaat, maar kan ook gekoeld worden in de koelkast of diepvriezer.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.