Warme pastaterrine met champignons en pompoensaus
Contrasterende kleuren, smaken en texturen maken van dit voorgerecht een echte blikvanger.
Ingrediënten
(voor 6 tot 8 personen)
Pasta
200 g bloem
7 eierdooiers
1 el. olijfolie
1 snufje zout
Pompoensaus
25 g boter
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
200 g pompoen of butternut, geschild, ontdaan van de zaadjes en in blokjes van 2 cm gesneden
200 ml kippenbouillon
½ tl. zoet paprikapoeder
½ tl. tomatenpasta
Peper en zout
1 snufje gemalen komijn
1 el. dubbele room
Vulling
25 g boter
400 g kastanjechampignons, in vieren gesneden als het grote zijn
2 eieren
60 ml melk
60 ml dubbele room
Peper en zout
Nootmuskaat, geraspt
Voorbereiding
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.