Sint-jakobsvruchten met venkel
Een indrukwekkend gerecht met rijke aroma's, dat bovendien in een handomdraai klaar is.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g sint-jacobsvruchtenuit de schelp, zonder kuit
1 tl. venkelzaadjes
1 el. citroenolie of fruitige olijfolie
1 onbespoten citroen
Fleur de sel
Bereiding
1 Doe de venkelzaadjes in een vijzel en stamp ze fijn met de stamper. Was de limoen en rasp de schil ervan.
2 Meng de zaadjes en de limoenschil met de olie, doe ze samen met de sint-jacobsvruchten in een sous-videzakje en sluit vacuüm af. Zorg dat de sint-jacobsvruchten plat en gelijkmatig naast elkaar verdeeld in het zakje liggen.
3 Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'SousVide'- programma en stoom op 60°C gedurende 10 minuten.
Serveertip! Pers de citroen. Besprenkel de gestoomde sint- jacobsvruchten met het citroensap en een snufje fleur de sel.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.