Eierpotje met garnalen

Ingrediënten

(voor 4 personen)

100 g belegen kaas, geraspt
125 ml slagroom
100 g Hollandse garnaaltjes
4 eieren
4 sneetjes wit brood
1 el bieslook, fijngesneden
peper en zout

Extra nodig:
4 eenpersoons‐schaaltjes

Bereiding

Roer de helft van de kaas door de slagroom, breng op smaak met peper en zout en verdeel het mengsel over de schaaltjes. Verdeel de garnaaltjes erover en breek boven elk schaaltje een ei.

Strooi de rest van de kaas over de eieren en dek de schaaltjes af met huishoudfolie. Stoom ze zoals hieronder aangegeven tot het eiwit is gestold maar de eidooier nog zacht is.

Rooster de sneetjes brood onder de grill van de oven, verwijder de korstjes en snijd elk sneetje in 4 reepjes.

Bestrooi het eierpotje met bieslook en geef de reepjes brood erbij.

Combi‐stoomoven 96 °C / 8 minuten

Pagina afdrukken in PDF

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.