Courgette en koolrabi salade
Ontdek hoe je restjes groenten kunt omtoveren tot een culinaire creatie met deze courgette en koolrabi salade van de circulaire chef Bryce Steba. Dit frisse voorgerecht laat je genieten van elke hap, van de schil tot de kern, terwijl je voedselverspilling helpt verminderen. Heb je nog wat over? Bewaar het eenvoudig in de koelkast en geniet er langer van! Perfect voor wie circulair en duurzaam wil koken.
Ingrediënten
Voor 2 tot 3 porties
- 1 courgette
- 1 koolrabi
- scheutje olijfolie
- half bosje dragon
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- peper/zout
Bereiding
1. Snijd de courgette doormidden en snijd beide delen door de lengte in 4 delen.
2. Snijd van alle delen de zaadlijst eruit. (niet weggooien)
3. Bestrooi de courgette ruim met zout en zet weg voor 10 minuten.
4. Snijd het loof van de koolrabi.
5. Ontdoe de stelen van de bladeren en snijd de stelen ragfijn en zet weg.
6. Snijd de bladeren van de koolrabi klein en doe die samen met de courgette resten, olijfolie en peper zout in de staafmixer beker of blender.
7. Blend/mix tot gladde emulsie.
8. Spoel de courgette af en snijd in gelijke stukken.
9. Snijd dunne plakjes van de koolrabi en meng die met de courgette.
10. Breng op smaak met de dressing en citroenrasp.
11. Garneer met takjes dragon en wat moerbeibessen.
Serveertip: met eetbare bloemen voeg je wat extra kleur toe aan je gerecht.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.