Brandade van schelvis

Lekker en makkelijk ovenrecept voor brandade van schelvis met look en olijfolie.

Ingrediënten

1 kilo schelvisfilet (met vel)
30 gram zout
8 dl. olijfolie
4 dl. melk
4 teentjes knoflook
peper

Voorbereiding

zout de schelvisfilet en laat 24 uur intrekken
pocheer 8-10 minuten in water van 80°C
pluk de schelvis en verwijder het vel
voeg nu de olijfolie toe
blijf roeren met een spatel
voeg nu de melk toe tot deze in zijn geheel wordt opgenomen
breng op smaak met knoflook uit de pers en peper uit de molen

 

Pagina afrdukken in PDF

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.