Witte asperges op Vlaamse wijze
Sterrenchef en AEG ambassadeur Giovanni Bruno toont je zijn versie van witte asperges op Vlaamse wijze in de stoomoven.
Ingrediënten
- Witte asperges
- Hargekookte eitjes
- Peterselie
- Limoen
Bereiding
Rasp de asperges
Leg ze in een schaal en besprenkel met olie
Steek de asperges voor een 15-tal minuten op 90 °C in de stoomoven
Snij de peterselie en meng dit met de hardgekookte eitjes, voeg wat zout toe en werk af met limoenschil
Haal de asperges uit de oven en snij ze zijdelings in stukjes
Bak de asperges in boter op een hoog vuur en werk af met peper
Snij de limoen zonder schil in twee en pers het sap bij de asperges
Dresseer de asperges op een bord en voeg de mengeling van ei en peterselie toe
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.