Tomatensaus bereiden in de stoomoven

Aarzel niet om in het tomatenseizoen een grotere hoeveelheid saus te maken en vacuüm in te vriezen zodat je ook in de winter kunt genieten van recepten met tomatensaus. En varieer vooral met smaken zoals knoflook, basilicum en peper ... Ontdek nu het heerlijke recept van David Martin.

Tomatensaus in de stoomoven van AEG chef David Martin

Ingrediënten

10 tomaten
1 bol knoflook
¼ citroen 
Olijfolie 

Bereiding

Maak aan de onderkant van elke tomaat een kruisvormige insnijding.
Leg de tomaten met de insnijding naar boven samen met de knoflook en de citroen in een stoomschaal.
Steek de tomaten 4 minuten in een oven van 100° op de stoomstand.
Haal de schaal uit de oven en pel de tomaten.
Steek de tomaten samen met een teentje knoflook, de citroen en een eetlepel olijfolie in de blender.
Blend tot een glad geheel en werk af met peper en zout.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.