Saffraanrijst

Ingrediënten

(voor 4 personen)

200 g Basmati rijst
5 g saffraandraadjes
6 dl kippenbouillon
60 g boter
1 ui
Zout en peper

 

Bereiding

Was de rijst en doe hem in een vergiet.

Hak de ui en bak hem in een beetje boter. Voeg rijst, saffraan, peper en zout toe. Meng alles tot de rijst een heldere kleur heeft. Voeg de bouillon toe en doe alles in een schotel.

Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 100°C en laat gedurende 30 – 35 minuten bakken. Roer af en toe. Check of de rijst klaar is.

Combi stomen
100°C / 30‐35 minuten

Pagina afdrukken in PDF

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.