Gestoomde witloofsalade met kaas en ham

Gestoomd witloof heeft een textuur die smelt in je mond.
Bovendien kan je witloof op voorhand maken en gebruiken voor verschillende toepassingen zowel warm als koud.
Ontdek nu dit heerlijke recept van David Martin en laat je inspireren!

Gestoomde witloofsalade met kaas en ham van AEG chef David Martin

Ingrediënten

2 schellen natuurham
3 witloofstronken
1 blok kaas
Boekwijt

Bereiding

Steek de witloofstronken in een sous vide zak, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper.
Trek de sous-vide zak vervolgens vacuüm.
Steek de zak met witloof 20 minuten in de oven op de sous-vide stand.
Snij de kaas en ham ondertussen in fijne reepjes en overgiet met olijfolie. 
Haal het witloof uit de oven en snijd in partjes.
Dresseer samen met de kaas en ham en werk af met een knapperige boekweit.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.