Gestoomde venkel

Groenten vacuüm stomen is niet alleen goed voor de smaak, het is ook erg praktisch. Op deze manier kan je gekookte groenten 1 week in de koelkast bewaren. Heel handig dus om je maaltijden thuis te organiseren! Ontdek nu het heerlijke recept van David Martin voor gestoomde venkel.

Gestoomde venkel van AEG chef David Martin

Ingrediënten

1 knol venkel

Bereiding

Snijd de venkel in brede plakken en steek ze, samen met een lepel olijfolie en afgekruid met peper en zout, in een sous-vide zak.
Trek de sous-vide zak vervolgens vacuüm.
Steek de zak met venkel enkele minuten in de oven op de sous vide stand. 
Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak ondertussen de brede plakken venkel.
Kruid als finishing touch af met grof zout.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.