Gestoomde erwtenvla

De techniek van gestoomde vla kan ook gebruikt worden bij veel andere groenten. Denk maar aan wortelen, courgettes, bloemkool … aarzel dus niet om het recept aan te passen naargelang het seizoen. Ontdek nu dit heerlijke recept van David Martin.

Gestoomde erwtenvla van AEG chef David Martin

Ingrediënten

300 gram erwten
4 eieren
500 ml melk

Bereiding

Kook water met een sufje zout en doe er de erwtjes in.
Wanneer ze gaar zijn, gooi je ze samen met de melk en de vier eieren in de blender. Let op! Hou een kleine portie erwtjes achter voor de afwerking.
Kruid af met peper en zout en blend tot een glad geheel.
Vul kleine ovenschaaltjes met het mengsel en dek elk potje af met aluminiumfolie.
Steek de potjes enkele minuten in een oven van 95° op de stoomstand.
Haal de aluminiumfolie van de porties en kruid af met wat zout.
Besprenkel vervolgens met wat olijfolie en werk af met enkele erwtjes.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.