Gestoomde bloemkool met ansjovis

Voor dit recept van sterrenchef David Martin is het belangrijk een mooie stevige bloemkool uit te kiezen en te werken met ansjovis in olie. Naast de ansjovis kun je ook wat geroosterde amandelen aan de bloemkool toevoegen voor een knapperige toets. 

Gestoomde bloemkool met ansjovis van AEG chef David Martin

Ingrediënten

1 bloemkool
1 blik ansjovis in olie
1 citroen

Bereiding

Was de bloemkool en leg ze in een stoomschaal.
Maak met een fijn voorwerp (bijvoorbeeld de achterkant van een houten lepel) verschillende gaten in de bloemkool.
Vul deze gaten op met de ansjovis en overgiet met de overige ansjovisolie.
Steek de bloemkool enkele minuten in de oven op de stoomstand.
Haal de bloemkool uit en snij in 4 partjes.
Giet er nog wat olijfolie over en rasp de schil van de citroen over de bloemkool.
Snij de citroen vervolgens in fijne schijfjes en dresseer ze over de bloemkool.
Werk het geheel af met enkele druppels citroensap.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.