Geroosterde groenten met spek en salie

Ingrediënten

(voor 4 personen)

100 g spekreepjes
8 el olijfolie
3 el salie, fijngesneden
1 wortel, in plakken
1 kleine courgette, in plakken
1 kleine aubergine, in plakken
1 gele paprika, in repen
1 rode paprika, in repen
sap van ½ citroen
peper en zout

 

Bereiding

Leg de spekreepjes op een ingevette bakplaat en zet ze in de oven zoals hieronder aangegeven. Schud ze regelmatig om en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng de olijfolie met salie, peper en zout en bestrijk de plakken courgette, aubergine en wortel en de stukken paprika hiermee. Verdeel de groenten over 2 ingevette bakplaten.

Rooster de groenten tegelijk, zoals hieronder aangegeven. Leg de geroosterde groenten op een schaal en besprenkel ze met citroensap en eventueel de resterende salieolie. Strooi de spekjes erover.

Spekjes: grill groot
230 °C / 8 minuten

Geroosterde groenten: Combi Plus stomen
220 °C / 12 minuten

Pagina afdrukken in PDF

Meer lezen

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.