Gegrilde aubergine met munt en basilicum

Door het grillen krijgt de zoete aubergine een rokerige toets, terwijl de kruiden en de chilipeper extra diepte creëren.

 

INGREDIËNTEN

3 grote aubergines
2 eetlepels zout

 

Voor de chili- en muntolie:
1 bosje munt
1 bosje basilicum
2 groene chilipepers
1 teentje knoflook
1/2 kopje olijfolie
Zeezout
Peper

BEREIDINGSWIJZE

Spoel de aubergines schoon en snij ze in plakjes van 1 cm dik. Leg ze op een ovenschaal, bestrooi met zout en laat 20 minuten rusten. Het zout zal het vocht aan de aubergines onttrekken, waardoor ze beter zullen bakken.

Hak ondertussen de munt en de basilicum fijn. Doe de kruiden in een kom, voeg de olie en het zout toe en meng. Zet opzij tot de aubergine gegrild is.

Veeg het zout van de aubergine en leg de plakjes op een warme grill. Grill 5 minuten aan elke kant. Bestrijk de warme plakjes met de chili- en muntolie en dien op.

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.