Gearomatiseerde olie
Het principe is zoals thee, maar water wordt vervangen door maisolie. De bereiding gebeurt vacuüm in de stoomoven. Het verschil tussen de stoomoven of de inductieplaat is een betere controle over temperatuur, puurder en minder bittere gearomatiseerde olie. Ontdek nu dit heerlijke recept van Filip Claeys.
Ingrediënten
- 80g venkel
- 8g venkelzaad
- 40g ui
- 40g champignon de Paris
- 4g korianderzaad
- 10g verse dragon
- 3g verse salie
- 400g maisolie
Bereiding
Plaats de ingrediënten in een vacuumzak en vacumeer in de vacuumlade.
Controleer of alles mooi is dicht geseald en er geen plooien zijn in de lasnaad.
Plaats in een voorverwarmde stoomoven van 100°C voor 20 min.
Passeer door een kleine bolzeef en bewaar tot slot in koelkast.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.