Focaccia met olijfolie en oregano

Ingrediënten

Voor 4 personen:

voordeeg
250 gr bloem
50 gr melk
25 gr gist vers

volledig deeg
250 gr bloem
200 gr melk
3 eetlepels olijfolie
1.5 theelepel zout

olijfolie
oregano

 

Bereiding

Voordeeg maken

1. meng de 25 gr gist met 50 gr melk en laat even werken
2. zeef 250 gr bloem in een kom
3. voeg het gistmengsel toe
4. goed mengen, kneden
5. laat 30 min rusten in de oven op “Deeg laten rijzen” of 40°C Multi Hetelucht (vochtig)

Volledig deeg maken

1. neem het voordeeg en voeg de rest van de ingrediënten toe
2. kneed het deeg enkele minuten goed door
3. laat 1 uur rusten in de oven op “rijsstand” of 40°C hete lucht vochtig
4. doorkneden
5. vorm een platte rechthoek van 10 x 40 cm
6. laat afgedekt 30 minuten rijzen
7. inwrijven met olijfolie
8. bestrooien met oregano
9. bestuiven met wat bloem
10. afbakken "Combi stomen" / "Weinig vocht" (of broodstand) in een voorverwarmde oven van 180°C, ongeveer 30 à 35 minuten

Meer lezen

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.