Dumpling met koriander en honingsaus

Ingrediënten

(voor 4 personen)

1 kg bloemige aardappelen
250 g bloem
1 ei
Zout, peper en nootmuskaat
1 eetlepel honing
1 koffielepel sesamolie
1 eetlepel sojaolie
0,5 dl gevogeltebouillon
1 kleine, fijn gehakte rode peper
1 eetlepel gehakte verse koriander

 

Bereiding

Pel de aardappelen en stoom ze.

Maak nadien een puree die u op smaakt brengt met zout, peper en nootmuskaat. Meng het ei en de gezeefde bloem onder de puree.

Strooi een beetje bloem op het werkblad en maak lange rollen pasta. Snij de rollen in stukjes van 2,5 cm en leg ze op een vork. Laat alles afkoelen en drogen.

Bak de aardappeldumplings gedurende ongeveer 15 minuten in een oven op 100°C.

Saus: meng de bouillon, sesamolie, honing, sojasaus, peper en koriander.

Dien de dumplings met de saus op.

Combi stomen
100°C / 15 minuten

Pagina afdrukken in PDF

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.