Lokaal koken met Brusselse champignons
Lokale producten gebruiken in de keuken is goed voor het milieu. Je steunt er bovendien onze kwekers mee en geeft hen de kans om te groeien. En omdat het een klein wereldje is, bouw je zelf al gauw je eigen netwerk op dat jij, op jouw beurt kan delen met je vrienden!
Om je smaak te doen krijgen van koken met lokale producten, deelt topchef David Martin hier alvast een heerlijk eenvoudig receptje met Brusselse champignons. Smakelijk!
Ingrediënten
Champignons
1 witte ajuin
2 teentjes look
Uiensnippers
Peper en zout
Bereiding
Kuis de champignons en pluk ze met de hand in kleinere partjes.
Snij een witte ajuin in schijfjes en plet 2 teentjes look.
Zet een pan met olijfolie op het vuur en bak er de ajuin en look kort in aan.
Strooi er de champignons overheen en roerbak de mengeling.
Giet er nog wat olijfolie over om het geheel extra smeuïg te maken en aanbakken te voorkomen.
Breng op smaak met peper, grof zout en uiensnippers.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.