Brood met spekjes
In dit huisgemaakte brood zorgen de spekblokjes voor een extra heerlijke smaak.
Ingrediënten
500 g bloem voor wit brood
5 gr zout
3 dl lauw water
20 g verse gist
150 g spekjes
1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Strooi zout op de omtrek.
Los de gist op in lauw water en giet dit in het kuiltje.
Kneed het deeg tot u een bolletje hebt dat niet kleeft.
Meng de spekjes en de olijfolie en voeg dit toe aan het deeg.
Dek af met een natte doek en laat gedurende 30 à 40 minuten rijzen op een warme plek.
Maak het bolletje plat en laat opnieuw 20 – 25 minuten rijzen.
Bak gedurende 30 – 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°c ("Combi Plus Stomen" / "Vocht, medium").
Laat afkoelen op een rooster.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.