Venusschelpen a la mariniera met venkelsla
Venusschelpen zijn geliefd over de hele wereld, je kunt ze op heel veel verschillende manieren bereiden. Filip Claeys, sterrenchef en AEG-ambassadeur, maakt een heerlijk zomers gerecht van venusschelpen a la mariniera met venkelsla.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 x vacuümzak
400 gr venusschelpen
200 gr tomaat coulis
2 stukken venkel
1 stuk rode ui
200 gr witte wijn
50 gr lavas crème
20 gr zwarte sesampoeder
Bereiding
Verwarm de combi stoomoven op 100°
Was de venusschelpen in koud water, tot deze zandvrij zijn.
Laat deze uitlekken en verdeel ze over de 4 vacuüm zakken.
Kruid met peper en zout, tomatencoulis en de witte wijn.
Voeg er de gesneden rode ui en stukjes venkel aan toe.
Vacuümeer in de vacuümlade
Gaar de zakjes 10 minuten op 100° in de stoomoven en controleer of de schelpen open zijn.
Snijd de venkel in fijne plakjes en kruid af met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.
Snijd de vacuümzak open en plaats alles in een diep bord.
Werk af met de venkelsalade en het zwarte sesampoeder.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.