Caesarsalade met Pacifische perfectie door Catalina Vélez
INGREDIËNTEN
PORTIES 6
1/2 kopje annatto-olie, 1 bevroren maïsbrood, zeezout, 2 eetlepels verse korianderblaadjes (fijngehakt)
DRESSING
1/2 kopje gemalen paipa-kaas (of grana padano), 2 eetlepels geroosterde look, 2 eetlepels weegbree-azijn (of appelciderazijn), 1 eetlepel Dijonmosterd, 30 gr gerookte toyo (soyasaus), 1 eierdooier, 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels sinaasappelsap, 1/2 kopje olijfolie
SALADE
3 Romeinse slaharten, zeezout, 18 zeer dunne schaafsels paipa-kaas
Bereiding
Voor de croutons:
Snijd het brood in zeer dunne sneetjes.
Verwarm de olie totdat deze heet is, maar niet rookt, voeg de sneetjes brood toe en bak ze aan beide kanten. Bestrooi met zout en koriander. Haal de sneetjes brood van het vuur en leg ze op vetabsorberend papier.
Voor de dressing:
Meng de kaas, geroosterde look, azijn, mosterd, toyo en eierdooier door elkaar, goed door elkaar mengen met een garde tot er een gladde, dikke massa ontstaat. Voeg het citroen- en sinaasappelsap toe en meng het erdoor. Voeg de olie toe door constant te blijven gieten tot je een emulsie krijgt. Kruid bij met peper en zout indien nodig.
Om de salade af te werken haalt u de slabladeren van elkaar en legt u ze op een bord. Overgiet met de dressing, leg een sneetje brood op een blad sla en strooi er wat schaafsels van paipa-kaas overheen.
Over CatalinaVélez
Zij is één van de meest invloedrijke Latijns-Amerikaanse chef-koks ter wereld. Catalina volgde een opleiding in Parijs en Atlanta maar besliste om terug te keren naar Colombia zodat ze meer tijd kon besteden aan de herontdekking van (oude) lokale kooktradities. Na zich te verdiepen in de traditionele Columbiaanse eetcultuur, ontdekte ze dat stoom het belangrijkste ingrediënt was. Ze baat een zeer populair restaurant uit in Cali genaamd Kiva.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.