Caesarsalade met gerijpt vlees Door Ludwig Maurer
INGREDIËNTEN
SALADE
2 ribeye-steaks van Wagyu-rund (200 g/stuk), 4 stuks witloof, 2 Romeinse slaharten (alleen de gele bladeren), 25 g Parmezaanse kaas (in sneetjes), 50 g knäckebröd.
VINAIGRETTE
25 g Parmezaanse kaas, 10 g kappertjes, 5 g Beierse mosterd, het sap en de zeste van een ½ citroen, 150 ml olijfolie, 1 eierdooier, ½ teentje look
zwarte peper, zout, suiker
Bereiding
Salade:
Haal de steaks een uur voor het bakken uit de koelkast. Breng op smaak met zout en suiker en wacht opnieuw 10 minuten.
Leg de steaks in een pan en schroei beide kanten dicht, tot u een korst krijgt. Leg de steaks op een rooster in het midden van de oven en laat ze daar 10 minuten rusten, op 60°C. Snijd de stronkjes witloof in vieren en bak ze in dezelfde pan en met hetzelfde vet als de steaks.
Vinaigrette:
Hak de kappertjes fijn en meng deze met de geraspte parmezaan, de eierdooier, de mosterd, het citroensap en de citroenrasp. Roer de olijfolie onder de vinaigrette en kruid met zwarte peper, zout, suiker en look.
Serveertip:
Haal de Romeinse slabladeren van elkaar en leg ze op een bord. Schik hierop wat witloof en steak en werk af met de vinaigrette en stukjes knäckebröd.
Over Ludwig Maurer
Ludwig Maurer is een Duitse chefkok en kweekt Wagyu-koeien. Hij was de eerste kweker van Wagyu-koeien in Duitsland en speelt onder andere muziek van Johnny Cash en Bob Marley voor zijn koeien. In Tasteology deelt hij zijn deskundige kennis over het bewaren van het vlees en hij legt uit hoe opslag en verschillende temperaturen een invloed hebben op de smaak.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.