Sous-vide asperges met sinaasappel

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met delicious.magazine en gemaakt met de AEG SteamPro multifunctionele stoomoven. Eén oven waarmee je alle technieken die chefs gebruiken binnen handbereik hebt: bakken, braden, grillen, stomen en net als een pro je eten sous-vide bereiden. Hoe fijn is dat?

Recept van Delicious.magazine

Voor 4 personen, vegetarisch. Kooktijd 30 minuten, stoomoven 30 minuten; totale tijd 1 uur.
De mix van witte en groene asperges laat je heel langzaam sous-vide garen in sinaasappelsap in de stoomoven, waardoor ze heerlijk mals worden zonder hun bite te verliezen. De romige burrata en het knapperige kruim maken dit de perfecte antipasti om te serveren op een zonnige dag.

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

2 vacuümzakken*, vacumeermachine*

Ingrediënten:

  • 500 g witte asperges, geschild en zonder houtige eindjes, dikke exemplaren in de lengte gehalveerd
  • 500 g groene asperges, zonder houtige eindjes, dikke exemplaren in de lengte gehalveerd
  • 40 g boter
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel, zonder schil en in dunne plakjes gesneden
  • 1 bol burrata

Pijnboompittenkruim:

  • 20 g boter
  • 20 g pijnboompitten, fijngehakt
  • 25 g panko

Vinaigrette:

  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el fijngesneden dragon
  • ½ rode chilipeper, fijngesneden

* Geen vacuümzakken en vacumeermachine? Gebruik dan ziplockzakjes en duw hier zoveel mogelijk lucht uit.

Bereiding

1. Doe de witte en groene asperges in een eigen vacuümzak. Doe in elk zakje 20 g boter en 1 el sinaasappelsap. Trek de zakken vacuüm en bak ze in de oven 20 min. op het sous-videprogramma (70°C). Haal na 20 min. de groene asperges uit de oven en laat de witte asperges nog 10 min. in de oven staan op dezelfde temperatuur.

2. Maak intussen het pijnboompittenkruim. Verhit hiervoor 20 g boter in een koekenpan op matig vuur en voeg de pijnboompitten en panko toe. Bak 3-4 min. tot het kruim goudbruin en krokant is. Doe over in een schaaltje en breng op smaak met zout. Zet weg tot gebruik.

3. Meng voor de vinaigrette 3 el sinaasappelsap met de dragon en rode peper. Breng op smaak met zout.

4. Leg de sinaasappelplakjes rondom de rand op een grote schaal. Leg de witte en groene asperges in het midden van de schaal. Bestrooi met het kruim. Leg de bol burrata erop, snijd kruislings in zodat hij wat leegloopt en sprenkel de vinaigrette over de burrata.

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.