Bewaar de smaak van groenten met stoom en sous-vide
Dat groenten gezond zijn, weet iedereen.Bij AEG houden we daarbovenop ook van groenten voor hun rijk smakenpalet. Daarom zetten we alles in het werk en gebruiken we de nieuwste technologieën zodat jij in jouw keuken gerechten kan bereiden die naar smaakervaring niet zouden misstaan op de kaart van een sterrenrestaurant.
In dit recept toont onze ambassadeur en topchef David Martin hoe je met de sous-vide techniek en stoom de smaak van groenten maximaal bewaart.
Ingrediënten
2 courgettes
1 bosje jonge groene ajuinen
1 bosje kleine wortelen
1 bosje koriander
1 pakje paprika’s (3 kleuren)
1 vers teentje knoflook
10 cl olijfolie
Zout
Peper
Bereiding
Was de groenten en snijd ze in plakjes (1 cm dik).
Doe de gesneden groenten in een vacuümzak en breng op smaak met zout en peper.
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
Doe ze in de vacuümmachine.
Leg de zak vervolgens in de stoomoven en gaar op 95°C.
Zijn de groenten klaar? Schik ze dan op een bord en laat het je smaken...
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.