Scheermessen met lookboter en gegrilde groene asperges
Een heerlijk en fris gerecht: Oostendse scheermessen met lookboter en gegrilde groene asperges. Eenvoudig, snel klaar en toch een niet alledaags recept door sterrenchef en AEG-ambassadeur Filip Claeys.
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 gr scheermessen
150 gr lookboter
8 stuks groene asperges
100 gr parmezaan
100 gr witte wijn
40 gr lookolie (100gr maisolie gemixt met 2 gr verse look)
Bereiding
Verwarm de grillplaat op je kookplaat op de hoogste stand en verwarm de combi stoomoven op 180°/10% vocht.
Was de scheermessen onder koud water.
Plaats de scheermessen in een ovenschotel met plakjes lookboter, witte wijn, peper en zout.
Gaar de scheermessen gedurende 10 minuten in de combi stoomoven. Schil de groene asperges.
Besprenkel deze met lookolie, peper en zout.
Laat deze 5 minuten marineren.
Grill de asperges gedurende 4 à 6 minuten langs beide zijdes, tot deze goudbruin zijn.
Plaats de scheermessen in een diep bord.
Werk af met de jus van de scheermessen, de gegrilde asperges en geraspte parmezaan.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.