Salade met gestoomde mosselen en prei

De stoomtechniek kan ook gebruikt worden om je ingrediënten te koken en om er daarna een heerlijke salade mee te maken. Watch en learn van chef David Martin!

Salade met gestoomde mosselen en prei van AEG chef David Martin

Ingrediënten

1 citroen
1 preistengel
1/2 kg mosselen
Olijfolie

Bereiding

Kuis de mosselen en leg ze in een stoomschaal
Snij de prij in fijne reepjes
Verdeel de prei over de mosselen en kruid af naar wens
Rasp de schil van de citroen over de mosselen met prei
Steek het gerecht enkele minuten in de oven op de stoomstand
Gebruik het vrijgekomen sap van de mosselen als saus 
Besprenkel met enkele druppels citroensap en giet er nog wat olijfolie over om het helemaal af te maken

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.