Rösti met champignons

4 stuks | 30 minuten

Krokant, hartig en bomvol smaak – deze aardappel rösti met champignons is een five-or-less topper. Slechts enkele ingrediënten, maximale smaak, en klaar in 30 minuten! De aardappelen rasp je zelf en bak je tot een knapperig laagje. De topping? Gebakken champignons met knoflook, verse peterselie en geroosterde amandelschilfers. Dit recept maak je moeiteloos op een krasbestendige SaphirMatt AEG-inductiekookplaat met afzuiging. Benieuwd naar dit recept van ChicksLoveFood? Lees verder!

Ingrediënten

Voor 4 stuks

  • 400 g aardappelen
  • 250 g gemengde champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 handje verse peterselie
  • 4 el amandelschilfers

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Snijd de champignons in stukjes, hak de knoflook en peterselie fijn.

  2. Verhit een droge pan op middelhoog vuur en rooster de amandelschilfers goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.

  3. Meng de geraspte aardappel met een snuf zout en een scheutje olijfolie. Laat 5 minuten staan en knijp dan het overtollige vocht eruit.

  4. Verhit een scheut olijfolie in een pan en vorm kleine hoopjes van het aardappelmengsel. Druk plat en bak de rösti’s 4-5 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn.

  5. Verhit een beetje olijfolie in een andere pan en bak de champignons met de knoflook 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en roer de gehakte peterselie erdoor.

  6. Leg de rösti’s op borden, schep er de champignons op en bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

COMBOHOB, DE INDUCTIEKOOKPLAAT MET AFZUIGING VAN AEG

Geniet van de ultieme vrijheid bij het ontwerpen van je keuken met ons assortiment kookplaten met afzuiging. De AEG ComboHob kookplaat met geïntegreerde afzuiging combineert een efficiënte inductiekookplaat met een krachtige dampkap in één toestel. Doorbreek de keukenregels, laat je creativiteit vrij en ontwerp jouw keuken zonder compromissen.