Risotto uit de stoomoven
Een goede risotto maken kan een hele opgave zijn, maar in de stoomoven is het maken van risotto nog nooit zo eenvoudig geweest. Roeren of de bouillon toevoegen in etappes behoort tot de verleden tijd. De stoomoven doet al het werk en je risotto kan niet meer mislukken.
Ingrediënten
100 gram risotto
200 gram bouillon
20 gram oude kaas
20 gram platte peterselie
10 gram sjalot
10 gram knoflook
15 gram boter
BENODIGDHEDEN
Pan
snijplank
mes
lepel
Bereiding
Fruit de sjalot en knoflook aan en voeg de risottorijst toe. Even glazig maken en alle bouillon toevoegen. Even aan de kook brengen en in de stoomoven.
Ongeveer 20 minuten in de stoomoven
Afmaken met de peterselie en de oude kaas, peper en zout
TIP: Je kan ook allerlei groenten toevoegen aan de risotto of mee stomen in de oven.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.