Poon met piperadesaus

Ingrediënten

(voor 4 personen)

4 poonfilets van ongeveer 150 gram elk
1 grote ui
1 rode peper en 1 groene peper
2 teentjes look
8 roma‐tomaten
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
100 g kleine zwarte ontpitte olijven (bijvoorbeeld uit Nice)
Zout en peper
Rucola

Bereiding

Pel de ui en snij hem in kleine schijfjes. Ontpit de paprika’s en snij ze in stukjes.

Verwarm de oven op 96°C (intense stoom).

Verwijder het hoedje van de tomaten en maak met een mes een kruisje onderaan. Laat ze gedurende 1 minuut stomen en hou ze dan onder koud water. Verwijder de schil en pitten en snij de tomaten in grote stukken.

Bak de ui en paprika gedurende 5 minuten in olijfolie. Voeg de tomaten toe, de geplette look, de tijm en de laurier. Laat alles gedurende een half uurtje op een zacht vuurtje staan. Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de graten uit de poonfilet. Leg de vis in een ovenschotel met olijfolie, met de huid naar boven. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 190°C (wisselstoom) en bak de poonfilets gedurende 5 minuten.

Leg de vis op de borden, schep er de saus en olijven overheen. Lekker met rucola.

Stomen
96°C / 1 minuut

Combi stomen
190°C / 5 minuten

Pagina afdrukken in PDF

Meer lezen

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.