De perfect gegaarde zeebaars

Het voordeel van het sous-vide voorgaren, is dat de vis mooi sappig en stevig van structuur blijft en het vel ook niet zal opkrullen. Ontdek hier hoe dit recept van Filip Claeys in z'n werk gaat.

Perfect gegaarde zeebaars van AEG chef Filip Claeys

Ingrediënten

-    1 portie zeebaars 
-    Peper en zout
-    1 takje dragon 
-    3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Kruid de zeebaarsfilet aan beide kanten met peper en zout.
Gaar de vis in een voorverwarmde stoomoven van 60°C op de sous-vide functie voor 8 minuten. 
Verwarm een antikleefpan met maisolie. 
Haal de voorgegaarde vis uit de vacuumzak.
Bak gedurende 3 minuten mooi krokant op de velkant. Draai om en bak nog 1 minuut op de witte kant. 
Werk af met citroensap en geniet!

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.