Parelhoender met wafel van pompoen en zoetzure pompoen
Ingrediënten
Sous vide parelhoender
- parelhoender
- olijfolie
- zout en peper
Pompoen wafel
- 600 gr flespompoen (gebruik 300 gr voor dit recept en 300 gr voor de pompoen compote)
- 60 gr boter
- 75 gr melk
- 7 gr droge gist
- 1 tl ras el han out
- 2 ei
- 30 gr suiker
- 225 gr bloem
- 5 gram zout
Pompoen compote
- 300 gr flespompoen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 6 gr komijn
- 2 gr kerriepoeder
- 1 appel, Granny Smith, geschild in kleine stukjes
- 50 ml witte wijn
- 100 ml kippenfond
Cepes-Cannellini saus
- 1 prei in dunne ringen gesneden (alleen witte gedeelte)
- 1 ui
- 1 takjes tijm, fijngehakt
- 1 blaadje laurier
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 250 ml kippenbouillon
- 200 gr cannellinibonen, gekookt
- 10 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
- zout en peper
- 1 el crème fraiche
Geroosterde Bundel zwam
- bundelzwam
- scheutje olie
- scheutje zoetzuur
Zoet-zure Zilver ui
- zilver uien
- scheut zoet zuur
Bereiding
Sous-vide parelhoender
1. Breng de hoender op smaak met zout, peper
2. Doe de hoender in een vacuümzak met een scheutje olijf olie en vacumeer de zak.
3. Gaar de kip 30 minuten op 62 graden op de Sous-vide stand
4. Bak de kip kort voor het serveren.
Pompoen wafel
1. Schil de Pompoen en snij hem in grove brunoise(2x2cm). Gebruik de helft en Bewaar de andere helft voor de compote.
2. Leg de pompoen blokjes in een ovenschaal en besprenkel hem met olie en wat zout en doe hem in de oven op 200 graden op de Seamify stand tot die gaar is (20/30min).
3. Meng boter met melk, verwarm dit op laag vuur tot de boter smelt, voeg droge gist toe en meng goed (let op dat het niet te warm word)
4. Meng 300 gram gekookte pompoen met de ei, suiker, ras el han out en voeg bij de pan met het gistmengsel en staaf met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg daarna de bloem (eerst zeven) en zout toe en meng met een garde tot een glad beslag.
5. Dek af met een handdoek en laat 30 minuten rijzen in een oven op de rijs-stand.
6. Bak de wafels in een heet wafelijzer gedurende ongeveer 6 tot 7 minuten aan beide zijden goudbruin.
Pompoen Compote
1. Snijd de pompoen in grove brunoise, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Fruit de ui en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg komijn en kerrie toe en laat zweten.
3. Voeg de pompoen toe en schep regelmatig om.
4. Voeg de appel toe, blus af met de bouillon en witte wijn en laat rustig stoven tot bijna al het vocht is ingekookt.
5. Gebruik een staafmixer voor een fijnere structuur.
Cepes-Cannellini saus
1. Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in wat warm water.
2. Stoof de prei en ui in wat olie.
3. Voeg de gesneden knoflook en kruiden toe en bak kort mee.
4. Giet de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook.
5. Voeg de cannellini bonen toe, kook tot de bonen uit elkaar beginnen te vallen.
6. Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood met het water bij de saus.
7. Verwijder het laurierblad uit de saus.
8. Giet de saus over in een blender en mix tot een egale massa.
9. Breng op smaak met zout en peper en monteer de saus met koude boter.
Geroosterde bundel zwammen
1. Snijd de bundelzwammen los en zorg dat er nog 1-2 cm steel aan zit.
2. Besprenkel de bundelzwammen met olie en brand ze met een gasbrander.
3. Marineer de bundelzwammen met wat zoetzuur .
4. Maak op smaak met zout en peper.
Zoet-zure Zilver ui
1. Plaats de uitjes in een ovenschaal en pof ze gedurende 5 minuten op 200 graden.
2. Pel de uitjes en doe ze in een vacuümzak met zoetzuur, en vacumeer deze.
3. Snijd de uitjes doormidden en brand de helften met een gasbrander.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.