Mechelse asperges met kabeljauw uit de oven
Ontdek dit heerlijke, gezonde recept van Michaël Sels en ga er zelf mee aan de slag!
Ingrediënten
Voor 4 personen
8 stuks witte asperges
8 eieren
100 gr diverse kruiden
50 gr platte peterselie
100 gr hoeveboter
10 gr peper en zout
5 gr nootmuskaat
4 kabeljauwfilets
60 ml witte wijn
1 citroen
1 bakje rucolacress
Bereiding
Asperges
Schil de asperges zorgvuldig en halveer ze.
Breng licht gezouten water aan de kook.
Kook tot ze al dente gegaard zijn (4-8min) afhankelijk van de dikte.
Giet af, koel af en portioneer op twee ovenplaten.
Saus
Maak eigeel en eiwit apart.
Doe het eigeel in een kom en klop op met wat aspergevocht en wit zijn tot schuim.
Smelt de boter in een pannetje.
Wanneer het schuim warm is, de gesmoten boter onder roeren.
Voeg de gehakte kruiden to een citroen of limoensap.
Kabeljauw
Fileer en ontvel de vis en maak gelijke porties.
Ofwel stomen in de oven (kerntemperatuur 60°C).
Ofwel garen in een ovenplaat met wat olijfolie en kruiding erover.
Dresseren
Doe de asperges in een diep bord.
Plaats er de kabeljauw op en werk af met broodcroutons.
Lepel er de saus over.
Werk af met de rucolacress.
ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB
Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.