Lotte gegaard op de graat in een stoombad van geklaarde boter

De perfecte manier om lotte klaar te maken, gegaard op de graat. De boter legt een laagje rond de vis waardoor de vis mooi sappig blijft en de graat z’n gelatine en smaak afgeeft aan de vis. Probeer nu zelf dit heerlijke recept van Filip Claeys uit.

Lotte gegaard op de graat in een stoombad van geklaarde boter van AEG chef Filip Claeys

Ingrediënten

-    1 kg geklaarde boter
-    2 takjes dragon
-    1 zeeduivel op de graat van ongeveer 400 gram

Bereiding

Kruid de vis met peper en zout en plaats in een boterbad met dragon.
Gaar dis vis een voorverwarmde stoomoven van 80°C voor 20 minuten op de steamy 5 function. 
Haal de vis uit het boterbad en verwijder de middengraat.
Werk af met een beetje gesmolten boter, citroensap en citroenrasp.  

ONTDEK DE COMBI STOOMOVEN IN EEN AEG COOKING CLUB

Ben je als liefhebber van de betere gastronomie al helemaal verkocht aan koken met stoom? Haal dan nog meer uit je kookkunsten in onze AEG Cooking Club. Tijdens kookdemo's van ongeveer 3 uur leren professionele chefs je de verrassende mogelijkheden van onze combi stoomovens kennen. Je smaakpapillen worden gegarandeerd omverblazen. 

  • Nog meer inspiratie nodig?

    Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
    Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen.

  • Ontdek onze keukentoestellen

    AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
     

  • Extra kookaccessoires nodig?

    Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.