Lamshaas
Tover binnen een half uur een restaurantwaardige maaltijd uit je eigen stoomoven. Maak dit gerecht ook eens met varkenshaas of biefstuk.
Ingrediënten
300 gram lamshaas
300 gram diverse groenten (broccoli, venkel, bloemkool)
300 gram aardappelen
100 gram fond
10 gram Italiaanse kruiden
Boter
Peper en zout
TIP: Je kan ook varkenshaas of biefstuk gebruiken in plaats van lamshaas.
Benodigdheden
Stoomovenschaal of schaal
Snijplank
Mes
Borden
Pan met deksel
Bereiding
Doe de groenten en aardappelen in de stoomoven, wel even snijden en in een schaal plaatsen natuurlijk.
Stoom de groenten en aardappelen gedurende 24 minuten.
Rol het lamshaasje op en prik het vast. Bak het kort aan in de boter en blus af met de fond.
Voeg de Italiaanse kruiden toe en haal van het vuur. Doe de pan met deksel 10 minuten voor de eindtijd in de stoomoven bij de groenten.
Maak de borden op.
Breng op smaak met peper en zout.
TIP: Je kan het vlees ook afblussen met water of wijn voor een iets andere smaak.
-
Nog meer inspiratie nodig?
Kies een gerecht dat je lekker vindt en verras jezelf met onze heerlijke recepten.
Bovendien hebben we ook de recepten van onze AEG Chefs om je smaakpapillen naar een hoger niveau te tillen. -
Ontdek onze keukentoestellen
AEG beschikt over een ruim assortiment van innovatieve toestellen met een strak design. Van ovens en kookplaten tot dampkappen, geschikt voor iedere keuken.
-
Extra kookaccessoires nodig?
Ga niet voor goed koken maar voor geweldig koken, met ons uitgebreid assortiment aan kookaccessoires. Van een zoutsteen en ovenroosters tot bakplaten en nog veel meer.